IV. Program pro rodiny s dětmi

Vstup pouze s platnou vstupenkou. Bezplatné vstupenky lze rezervovat na www.cbsystem.cz. Vyzvednout je lze pouze v Turistickém informačním centru na nám. Přemysla Otakara II. č. 2. České Budějovice.

Prodej bezplatných vstupenek bude zahájen od 22. 8. 2022

1. Putování historií pro rodiny s dětmi „Po vodě, na železnici i v salónu. Život v Českých Budějovicích v 19. století.“ – Mgr. Ladislav Švadlena 

Délka 60 minut. Kapacita 35 osob. Sraz na radničním nádvoří. Vycházka v 9:00 a 11:00 hod. Tužky a papír s sebou!!!

S panem Švadlenou budete putovat centrem města a poznávat zajímavá místa spojená s jeho rozmanitou historií. Dozvíte se mnohé o významných osobnostech, spolcích, událostech i stavebních počinech, které ovlivnily život obyvatel Českých Budějovic v 19. století. Během prohlídky na Vás čeká také plnění zajímavých úkolů. Nezapomeňte, tužky a papír s sebou!!!

2. „Pohádka Povídání o pejskovi a kočičce – Divadlo U Kapličky

Délka 60 minut. Kapacita 50 osob. Začátek v 10:00 hod. Divadlo U Kapličky, Husova tř. 622/45

Josef Čapek stojí sice ve stínu svého slavnějšího bratra, ale jeho ilustrace a spisovatelská tvorba pro děti patří k vrcholům literárních děl pro nejmenší již téměř jedno století. S odstupem času lze toto dílo vnímat
jako ideální produkt pro rozvoj malého človíčka. Oproštěno násilí překonává třídní rozdíly, závist i další nepěkné lidské vlastnosti a snaží se působit ve vzoru slušnosti a respektu k ostatním lidem ve společnosti. Co více od těchto milých příběhů můžeme chtít? Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří toto dílo nesmrtelným. Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech „Povídání o pejskovi a kočičce“ již natrvalo patří mezi klasická díla dětské literatury. Kdo by neznal příběhy o tom, jak pejsek s kočičkou pekli dort, jak drhli podlahu nebo jak kočička pejskovi zašívala kaťata dešťovkou. Do podoby hravého divadelního představení s živými herci toto literární dílo převedla Marešova divadelní společnost. Pestrá scéna, veselé kostýmy, líbivé písničky a spolupráce s dětským divákem jsou zárukou kvalitního představení.

Autor příspěvku: mareskk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..